28 Aralık 2010 Salı

"Depo ... TL ye doluyor" Cümlesi Tedavülden Kaldırıldı

Son yapılan açıklamaya göre artık "Benim arabanın deposu XXX TL'ye doluyor mahmut Abi" cümlesi tedavülden ve Türkçe'den kaldırıldı.

Açıklamayı yapan yetkili, benzin ve mazot fiyatlarındaki son zamanlardaki değişikliklerin, bu cümlelerin tutarlı bilgiler içeremeyeceğini, insanları boşu boşuna yalan beyanlara soktuğunu, kanun olarak bunun peşinden koşamayacaklarını belirtti. Bu durumdan çok sıkıldığını bildiren yetkili, "Madem peşinden koşamıyoruz, bu yalanları bari geride bırakalım" diye tamamladı açıklamasını..

Bu açıklamanın üzerine sorulan sorulardan sıkılan yetkili, şu şekilde de asabiyetini gösterdi: "Zaten artık kim deposunu doldurabiliyor ki? Almış başını gitmiş fiyatlar.. Kimse limit hesaplamaları ile integralle kendini kandırmasın, Newton gelse bir deponun kaça dolacağını artık hesaplayamaz.."

İlerideki uygulamalar hakkında da bilgi veren yetkili, benzin ve mazot pompalarında bulunan sayı hanelerinin yakın zamanda yeterli olamayacağını, yakında benzin pompalarında fiyat kısmının 5*10^7 örneğinde olduğu gibi bilimsel gösterim ile yapılacağını belirtti. Vergilere güvendiğini belirten yetkili, değişimin kısa zamanda görülebileceğini söyledi ve başka soru kabul etmedi..

Hiç yorum yok: