6 Haziran 2010 Pazar

Korza Ekibi Totem Yapti..

Daha önce pek fazla badire (salma kopması, dümen palası kopması x2, baş ıstralya kopması, vs) atlatmış olan Korza artık tekneye totem yapmaya, işini sağlama bağlamaya karar verdi.

İlk başta nasıl yapacaklarını bilemeyen ekip, kurşun mu döksek yoksa ezan mı okusak diye düşünürken akıllarına hemen Kızılderililerin ağaca oydukları, hayvan şekilli totemler geldi, Kızılderililer bu totemleri kötü ruhları kovmak, abdest almadan şanssızlığı gidermek için kullanıyordu.


Korza'nın direği ahşağ değil de karbon olduğu için direğe totem çizme, kazıma olayı ne yazık ki yattı. Ama daha sonra ekip kendine bakıp, yaptıkları muhabbetleri düşündükten sonra, bizden iyi kalas mı olur, bizden başka kim hayvana benzer dedi ve sırt sırta çıkarak görevi üstlendiler. Önce iki kişi ile deneme yapan ekip, anında teknenin temellerinde bir sallantı, bir rahatlama, bir hafifleme hissetti.


Ancak ekip, iki kişi ile böyle bir sallantı olduysa acaba üç kişi ile neler neler başarırız dedi ve işi sonuna kadar götürüp "Kış kış cinler kış kış, yallak cinler yallah" diyerek işe koyuldu ve totemi üçledi.


Tam o anda, Korza'da döşemeler oynamaya, sudan köpükler çıkmaya başladı. Direk fırlayıp yerine geri oturdu. Yıllardır orayı mesken bilmiş, cin, gam, çapariz ne varsa hepsi çıkmak, kaçmak zorunda kaldı..

2 yorum:

Ugur Kuscan dedi ki...

Başarılı çalışma, tebrikler... ;)

Sena dedi ki...

sen iyice çıldırdın :)