30 Ocak 2012 Pazartesi

Dirsekbuku'nde Egitim ve Deniz Keyfi

Sanirim dun en kisa mesafeyi en uzun surede gitme rekorunu kirdik. Data'dan Dirsekbuku'ne meredeyse yok havada yelken ile gittik, hic motor basmadan. Zaman zaman ayni noktanin etrafinda yarim saat dolastik, eski yelkencileri yurekten selamladik.

Dirsekbuku'de kicta kara olduktan sonra yrmek keyfimiz basladi. Dilara'nin pilavi ve Mert Yasar'in korili tavugundan sonra tekne olarak tekne tekne dolastik. Siki bir vampir katil oyunu, Ferit Hoca'larin sessizligi e YigitCan'larin arabeski sonrasi 02.00 gibi uykuya gectik.

Ertesi sabah hafif yagmur eskiginde kahvaltimizi etmeden once Dirsekbuku'nun bekcisi ile konustuk biraz. Amca 80 yaslarinda, kislari orada kalan ve bircok deniz hikayesi olan eski denizcilerden. Bozburunlulari pek sevmiyor kendisi.

Kahvalti sonrasi 4 saat boyunca demirleme yanasma calismasi yapti genc arkadaslar, kaptanlar karada tonoz alip verme, kic ipi baglama gibi zor isler yaparken. Her sey cok iyi gidiyordu ki benim teknem son yanasma esnasinda paldir Kuldir tonoz ipini pervaneye dolari. 15 derece dis sicaklik, 15 derece suda 25 dakka ugrastiktan sonra ipi zar zur cikardim dolastigi yerden (kendimi kahraman ilan edeyim hemen Muhittin Hoca nin denizde yaptigi fizibilite calismasini atlamadan)

Simdi Bencik'e dogru motor seyri yapaiyoruz. Aksam demir atip kayalara kictan baglanacagiz. Hicbir isigin olmadigi Bencik'te umuyorum ki gokyuzu biraz bulutlarini aralayip bize milyonlarca yildizinin isigini verecek.

Hiç yorum yok: