9 Mayıs 2010 Pazar

Bogaz Komutanligi Yarisi


Korza ekibi olarak uzun zaman sonra ciktigimiz ilk Bogaz Komutanligi Kupasi yarisi idi. Istanbul Bogazi'nin tanker trafigine kapatilmasi ile Dolmabahce Sarayi ile Beykoz arasindaki parkurda kosulan yarisa 82 yat katildi.

Gecen sezondan beri ilk defa yarisa katilan Korza ekibi, ekibindeki eksiklikler ve senenin ilk yarisi olmasi nedeniyle Bogazin akintisindan ve ruzgarsizliktan cekiniyordu. Yaris parkuruna yaklastikca guclenen sesler, guzel kavancalar ardindan artan guven ile rakipleri karsisindaki yerini korudu.


Havanin bir poyraza bir lodosa donmesi, iki tekne mesafedeki teknelerin farkli kontralarda ve farkli yelkenlerle seyir yapmasi, heralde izleyenlere guzel goruntuler vermistir. Bogazin kuzey kisimlardaki oturmus poyraza karsi siki orsa ile yaklastigimiz bitis cizgisine Provezza VI ile aramizda 2.5 dakika fark ile girmek, acikcasi bizim de morallerimizi yerine getirdi.

Duzeltilmis zamana gore iyi bir sonuc cikaramasak da, bu sene daha fazla First Finish gorecegimize ve zaman ilerledikce daha fazla podyum gorebilecegimize inaniyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

podyuma bodoslama mi gircez anlamadim? :)