12 Mayıs 2010 Çarşamba

ME 492 Projeleri Sıkıştırıyor

Daha önce bahsettiğim gibi Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitimrke için ME 492 kodlu dersin dahilinde belirli bir porjeyi tamamlamak ve orataya çalışan bir alet çıkarmak gerekiyor.. Proje konuları hocalar tarafından, sene başında, belirli çerveler içerisinde seçilmiş, öğrenciler kendile uyanı seçiyorlar.

Şu ana kadar tasarım kısmını bitirmiş olması gerekn öğrenciler, şu anda 27 Mayıs tarihine kadar makineleri tam olarak ortaya koymak zorundalar. Bu tarihe kadar, projelerinin gereksinimlerini az çok gerçekleştirmiş, geriye sadece kalibrasyon kısmını bırakmış olmalılar.



Grupların neredeyse tamamı yapım sürecine girmiş olsa da, çoğu grup bekledikleri ve beklemedikleri zorluklarla karşılaşmış durumda. Bunların bir kısmının nedeni, alet, malzeme, bğtçe yetersizliği olurken bilgi eksikliği ve tecrübesizlik ile plansız çalışma sorunların katmerlenmesini sağlıyor.

Su dalgasından aldığı enerji ile su pompalayacak bir sistem yapan grubum ise diğer öğrenciler gibi zorlanmakta. Sanıyorum ki şu aşamada, dönemimizdeki öğrencilerin çoğu "Yahu proje olmasın, sınav olsun, final olsun" diyordur.

Proje ile uğraşana herkese kolay gelsin, umarım herkes zamanında bitirip mezuniyet öncesi son basamağı da başarı ile geride bırakabilir.

Hiç yorum yok: