6 Ekim 2008 Pazartesi

Yemek Tarifleri 3:Mis gibi pirzolanin yanina yapilabilecekler..

Burada barbeku olayi bizimkindan biraz farkli. Daha once soyledigim gibi kimse oyle komurmus, ciraymis, gazete sallamaymis falan ugrasmiyor, aciyor efendim LPG yi veya elektrigi, koyuyor 3 cm kalinligindaki 5000 kalorilik biftegini, 10 dakka bir cevirip barbekunun kapagini kapali bicimde pisiriyor. He, guzel yapicna guzel olmuyor mu, oluyor valla, etin buhari kacmadigi icin oyle tas gibi olmuyor. Ama gene de super lezzetli degil ama yapilabilecek baska seyler var. Mesela etin uzerine biraz kirmizi sarap dokersiniz, eti her cevirdiginizde sarabi yenilersiniz. Veya eti sarapli, sarimsakli kekikli bir sosta bekletirsiniz. Icine ne isterseniz koyun. Baska bir cozum: eti alin, gene sarap, gene baharat ama bu sefer mangalin uzerine aluminyum folyo koyun, eti de bunun icine, yanina biraz sogan biraz mantar.. Dadddaaaa, guzel oldu bile.. (Buraya konanlar gercekten sizin becerinize ve yaratciliginiza biraz da cesaretinize bagla, sinir son yok)

Baska yapilanlar:
  1. Kocaman biberler 6 ya kesilir. Her biberin uzerine krem peynir surulur, ustune biraz baharat ustune de normal kasar konur. Bu olay mangalda bekletilir, mukkemmel sonuc alinir.
  2. Gene mangalin uzerine aluminyum konur, icine mantarlarin sapkalari ters bicimde konus, uzerine sogan dogranir, baharat ve sarap ile pisirilir, yerken agiz yakilir..
  3. Gene aluminyum, bu sefer icine sogan ve sarap konur..

Aklima simdilik bu kadar geldi, ama eve donunce annemi babami daha buyuk bir teras icin ikna etmeye calisacagim, valla harcini kendim karistiricam nerdeyse. Boylece terasin diger kosesine de kucuk bir ocak, daha buyuk bir barbeku veya sominemsi bir sey(duvarlari fayans veya tugla ile kaplayip acik somine mesela) yapilabilir..

Hiç yorum yok: